30 October 2012

gamba2 @hello kitty town malaysia

Published with Blogger-droid v2.0.6

gamba2 kat legoland

29 October 2012

legoland malaysia

Salam. Baru ade mase nak update citer pasal legoland. Ari tuh g legoland time cuti raya aji. Sonok??? Hurm x tau nak kate macam mana....

okey uolls... Start dgn brekpes kat hotel. Pastu hubby terus gerak g legoland. Tgk la tangan kitorang. Sebok jek qistina ni. Nak ikot mummy pakai inai jugak. Lagi pening bile qistina sebok nak buat inai dua2 tgn. Satu tangan die cas 10hengget. Mahal beb!!!!!

we all sampai lebih kurang kul 10pg gitu. Dapat tiket around kul 11 pg. huh hampir satu jam i tunggu hubby beratur. Silap percaturan bile g legoland time public holiday. Ramai btul pelancong. I rase mcm duduk kat negara lain pulak. Panas btul la legoland tuh. Dengan tempat berteduh kurang. Pastu pokok pon xde. Tempat beraircond pon kurang. Tempat jual air pon sikit, xdapat menampong pengunjung yg dtg. Ade pulak bile i nak beli die ckp x siap lagi. Jalan lagi carik kaunter air yg lain. Tgk kat mesin tu da abes. Masuk restoran pulak. Mesin ais pulak bile tekan xkua ais. I press for ice lemon tea kua air kosong. Aduhhh malang betul la nasib i.... Hadiah akibat berpanas2 di legoland kami sakit tekak n batuk2. So kalo uolls nak g sana make sure bawak payung, pakai baju yg nipis2 utk anak2. Pakai sun block jugak. Owh yg penting bawak topi yea.....

hurm... Seronok??? Nak update kat blog pon xde mood. Rase menyesal pon ade. Kalau uolls dah g uss... Kompem uolls pon akan rase bende yg sama. Rasenye banyak yg legoland perlu improvise pastu baru la bukak kat public. Rase ralat sgt sbb dgn harga tiket yg mahal, i xdapat fun yg i tgk kat iklan tv. Hubby beratur almost satu jam nak main technic, tetibe ade announcement rosak. Aduhaiiii.... Buang masa btul. Ikotkan qistina masuk kene bayo, tapi i pakai voucher dats y free. Itu pon bnyk yg qistina xle main. Alasan x cukup ketinggian. Kalo mcm tu, tiket kanak2 sepatutnye kire based from ketinggian bukannye umur. Bende mcm ni pon xle nak pikir ke. Org bayar mahal2 tapi xde dpt pape. Setakat pameran lego n playground sana sini. Yg tu kat taman permainan pon bole pergi. Hangin btul la..... Terus i compare ngan uss, sgt puas hati. Lagi x patut bile harga utk barang2 sourvenior pon mahal gile. Dah macam ikot harga luar negara pulak

secara ringkas nye...... Syok g legoland ni sekali jek. Tapi syok g uss sampai skg pon x abes lagi. I dah g uss tapi still ade keinginan nak g lagi. Legoland??? Tobat xmo g dah. I bawak duit sama nilai yg i g uss. Tapi ape yg i dapat kat legoland?? Topi, Fridge magnet 2, baju 2 helai, key chain 2 helai n menan qistina. Tapi uss.... Setiap park i beli baju dah tu baju utk i, qistina n hubby. Siap bole beli utk kengkawan kat serting lagi. Pastu bole lagi g shopping kat hard rock singapore. Makan kat coffee bean. Makan n minum kat dalam uss mmg bnyk kali la. Sangat bnyk kn barang yg i dapat. Itu pon kalo nak diikutkan i kene tuka dolar tau. Ikutkn duit i da jadik separuh. Dgn 600sd i dpt beli mcm2. K lah i stop sini dulu yea. Nanti i update gamba kat entry yg lain. Uolls jangan la rase berat nak g. Mungkin i g pada waktu yg x brapa elok. Ade lg park yg blom bukak. Uolls suppose experience, baru tau macam mana. Lain org lain citarasa.
Published with Blogger-droid v2.0.6

26 October 2012

Selamat ari raya

Salam
Selamat ari rsya uolls..... Thn ni i x celebrate raya aji. Ade citer kenape... Rentetan dr hubby yg ade miss comunicate ngan famili die. I pulak x berani nk campur tgn. Ikot kn aje ape yg hubby decide.
1st time raya mcm ni. We alls skg ni ade kat jb. Hubby nak bawak qistina g jln sbb aritu i bnyk kali tinggal kn qistina ngan wan. Outstation sana sini. Ok la... Selamat ari raya aji uolls. Nanti i update citer ek.

24 October 2012

jeng3....

Wah.... Updet sambil sengih.....

dapat cek dari mara daerah. Hihi lama punye citer baru skg ko bg cek. Pape pon cek ni sampai pada waktu yg tepat. Dikala i nak g berjimba di jay bee.... Ade pulak rezeki yg datang bergolek. Dgn saya sekali nak bergolek rasanye. Ini cek upah i bg talk kat smk tanjung rambutan. Utk maths spm... Uolls nak?? Kene la g bg talk jugak. Rezeki sebenanye xdtg bergolek. Kene ade usaha lain sebelum die nak bergolek n masuk dalam akaun bank. Biasala bile mata pon dah ade simbol $$$$ mule la nak merepek kat sini. Jangan langkah panjang sampai masuk singapore udah ler kan.
Published with Blogger-droid v2.0.6

mood cuti datang lagi....

salam geng

okay i mule dengan citer xbest dulu ek..... lately badn macam penat n lesu jek. sbbnye tetibe jek dapat surat soh g outstation. memule catur kat upsi. pastu semalam g catur bistari kat unikl. citer pasal catur bistari ni bole buat naik angin jugak kat orgaizer. dalam surat yg dah bape kali pinda tu tulis tempat pertandingan kat unikl city campus. punyela las minit kitorang nak g carik hotel. utk student n drebar pulak tu. kalo ikut hati bole jek tido kat umah abah. tapi nanti kesian pulak kat student. takot2 nanti ade bende lain pulak yg jadik. rase syukur jugak hubby ikot. hubby dah amek cuti seminggu tau. kesian jugak ngan hubby yg kene sama2 naik van mrsm utk g kl tuh. bole jugak la die tunjuk jalan. kalo harap i yg tunjuk jalan. alamatnye jalan ke padan jaya jugak la yg i g. pastu mintak hj rahman yg bawak g tmpt tu...... nak dijadikan citer mase kitorang sampai unikl city campus tu... dengan semangat wajar utk bertanding... rase pelik jugak bile tgk satu hapah banner pasal catur bistari ni xde digantung. rase tertipu pon ade. terus hubby kol organizer tuh. bole pulak die cakap dah tukar tempat kat unikl bangi. tension ya amat. terus hubby pas hanphone tu kat saya... ape lagi mengamuk la. macam2 yg i cakap.... xde pon bg tau tukar tempat??? yg selama ni kami kol tanye penginapan, uolls xde pulak cakap tukar tempat??? bg tau pakai email??? email jek ke???hari ni bertanding semalam baru uolls email???? kalo ikot hati nak balik jek ke lenggong. hubby terus cool down kan i yg tgh menggelegak nih. hubby ckp sempat lagi sbb game start jam 11 pagi. lagi bertambah2 org yg angin bile tgk bas mrsm felda trolak pon baru sampai kat unikl city campus tu. wakakakak... maksudnye bukan i sorang yg xtahu menahu pasal pertukaran tempat tuh. ade jugak org lain yg x diinform. cepat2 la we all g bangi. seb baik ade gps bergerak aka hubby yg tunjuk jalan. pape pon budak2 tu dapat no 33 out of 72. not bad la. yg datang pon dengan ziro. kire ok la. i bajet dapat no 72.

lagi nak bg tau yg hubby pon sebenanye xbape nak sihat. mungkin sbb musin hujan skg ni. hubby g work kat ipoh naik motor. time balik dr work mesti kene hujan. so badan pon da lesu2 sikit. mmg nampak kat muke die yg die tgh penat. pastu hubby ade tersalah makan. so effect dr itu, hubby muntah, kerap lawat toilet, x brape nak cukup tido. tu yg hubby amek cuti seminggu. bole jugak la rehatkan badan tu.

skg ni sume maktab tgh sebok graduasi. after graduasi sume nak pecut balik. i pon nak balik. balik bercuti la .... ape lagi. plannye sepatutnye raya haji ni turn umah hubby. tapi hubby decide utk bawak we all jenjalan. kesian kat qistina yg dah bnyk kali kene tinggal ngan mummy n daddy. ptg ni akan gerak g kl. pastu khamis akan gerak ke jay bee. destinasi percutian kami kali ni adalah jay bee.... nak g mane eh???? hehehe yg tu uolls tunggu yea.... nanti i update kat blog or fesbuk.

saje nak selit kan kat dalam ni. tadi tetibe ketua jabatan mintak ganti die g meeting kat kl. ikot hati nak g. sbb kl kannnn.... alang2 tu bole balik umah jap. pastu nak diikutkan time tu bukan ade ape pon kat maktab ni. tapiiiii.... rase macam berat jek nak pikul tugasan yg diberikan tu. takot ade banyak soalan yg i xle nak jawab bile org2 beso hq tanye kat meeting tu nanti. camne eh korang??? perlu ke i tolong ketua jabatan????

ok lah uolls. sekarang ni sume org xde. sume g dewan utk graduasi. i xde pegang pape ajk. so setelkan ape yg patut. resit2 semalam yg g unikl tu kene hantar g opis. pastu nak g mara daerah jap. nak g amek cek. i dapat cek beb!!!! rezeki nak bercuti di jay bee.... Alhamdulillah.... ok korang~~ selamat ari rabu. selamat bercuti. drive carefully... doakan supaya i x dapat saman terpijak pulak yea~~~~

19 October 2012

eos 1100d in da house

salam geng!!!!

i mule dgn citer x best ek. pagi tadi masuk kije mcm biasa. tetibe kat opis ni xde lampu. macam malap2 gitu. so merabe ar carik punch card. so.... nak dijadikan citer i terpunch salah kad larrr.... huhuhu sebagai penalty i kene ngadap pengetua n mintak sign. ini kes berat. tu yg i tetibe stay back sampai kul 2.45 ptg nih. sbb nye pengetua g solat jumaat.

tapi yg best nye..... sbb ade citer x best tadi ... nak x nak i dah habeskan taip testimonial budak2 f5. pastu ape lagi.... dapat la update blog ni ha. kalo x, berkurun nye citer la uolls baca. hehehe 2 ari lepas hubby beli camera dslr....

amacam??? cun x??? sesuai la kot utk i yg baru2 barjinak nak snap sana sini. kalo pakai notes kompem habes bateri. dah kate asyik berjalan sana sini kannnnnn.... x abes stadi lagi camera nih. dapat2 just snap gamba. pastu simpan balik dalam bag die. hehehe charge pon x lagi. nanti lah.... skg nih mcm busy sket. nanti2 bile free i buat beberapa assignment ek. nanti i amek gamba n tepek kat sini yea... ok la uolls. sedang setia menanti pengetua yg baru balik solat jumaat.

13 October 2012

keboringan ya amattttttt

Salam geng. Dikala umah kl ade wat kenduri i pulak ade kat upsi bawak 4 org student g tonoment catur. Hubby pulak bg talk kat pangkor. Argghhhhh.... Dugaan betulla. Kalo i x g upsi ni pon... I kene g team building kat fuskep. Aduyaiiiii... So nak xnak baik g upsi. Malas la pulak nak buat flying folks... Orientering.... Hiking... Kayak... Dan sbgnye. Dah tentu2 i kene beli kasut sukan n suar trek suit. Bosan tahap gaban. Dengan dapat rumah rehat yg horror. Ala2 dalam filem main2 hantu. Sampai drebar pon lari g carik hotel lain. Tinggal la kami jek yg menginap disini. Next time... Owh off coz no next time okayyyy.

uolls imagine tahap kebosanan yg melanda sampai 4 majalah i beli. Rasanya dah nak masuk 10thn i xbeli majalah yg ala2 cenggini.

yg x tahan tu siap ade majalah masakan tu. Dah asyik tgk org2 kat whatsapp asyik dok citer pasal udang butter jek. I pon layan jek la udang butter yg dalam majalah tu. Huhuhu tgk tu majalah utk jejaki myanmar pon ade. Bnyk sangat masa terluang. Yg heran tu i mmg da katam abes la majalah tu. Ni dok pening sbb kompem esok kene beli majalah lain. Sbbnye tonomen esok abes kul 5 ptg. Xkan nak buat sesi ulangkaji kotttt.... Fes - time tau katam majalah. Sampai kulit pon i baca.

hurmmm ni ha nak citer gak pasal umah rehat tanjung malin nih. Sgt old skul. Sangat takot. Sangat sedih bile check in. Aduhaiiii seb baik la student form 2. Kalo form 5 kompem la diorang pon xmo tido kat sini. Sempat jugak la i snap gamba. Mmg xde org lain yg tido disini. Hanya kami dan owner sahaja.

paling sedih dan menyayat hati bile signboard yg tulis rumah rehat tanjung malim xnampak pon. Just leminate pastu tepek depan pintu. Mane la kami nak nampak mak cik oiiii....

BOH

check in & welcoming tea..... Sejuk bangatttt

brekpes @ hotel. Makanan yg sedap2 dihidangkan

jom hiking!!!! Sian anak mummy separuh jalan mintak dukung.

finally arrived. @BOH cafe

shud try stoberi cake. G memane mmg kompem ade jual.

our lunch!!& ini jek yg sempat grab. FYI die nye tomyam puff sgt sedap. Beli satu xcukup beb!!!!

oh no!!! Rase nak jerit jek tgk struddle nih.

next time kalo ikut hubby g cameron mmg akan g kedai ni. Stoberi momment. Ermmmm next time tu hubby bawak ke kitorang ni ek????

perfect meal!!! Sejuk2 cenggitu minum hot coklat. Pergghhhh terangkat beb. Cakap pon kua kabus!!!!

Okey!!! Ni yg den x gomar!!! Org makan die pon nak makan. Bile da order xabes pulak tu. Masam jek muke daddy kamu itu. Langsung die x notice. Cehhhh....

06 October 2012

jom check in!!!

Morning uolls.... I da sampai cameron dari semalam petang lg. Abes jek sekolah i terus pecut balik umah. Tuka baju... Angkat kain... Pastu masukkan bag dlm keta. After solat jumaat hubby terus gerak. Hihihi sonok ek tetiap minggu ikut hubby berjalan. Dok umah pon bukan nye best. Kalo dok kl xpe la.... wokeh la jom sambung citer cameron nih. Cuaca skg ni kan xbape nak menentu. Kejap2 hujan. So suhu disini sangat la sejuk. Esp time malam. Sampai 2 selimut i pakai.

view dr hotel kitorang. Dulu kan i ade citer pasal herritage hotel.... Hehehe skg ni kami mmg duduk herritage hotel. Xdok apartment ayah ndak. Sbbnye kawan ayah ndak dah booking dulu apartment tu. So... Dapat la i merasa dok kat herritage ni.

tgk muka bdk x mandi pagi da g brekpes..... Makan bersungguh2. Sbbnye sejuk.... Tu yg makan bnyk2.

makanan kat hotel ni mmg sedap. Hubby da bersiap nak g work. Hehehe sarung ngan jaket jek. Baju pon x gosok.

okey nak tunjuk uolls gamba bilik. Sori la da bersepah. Xteringat pulak nak snap gamba disaat kami masuk bilik tu. Heheheh..... Not bad la kan....

Published with Blogger-droid v2.0.6

02 October 2012

benchmarking @ mrsm pengkalan hulu

Salam geng

Ni ha ade lg citer pasal koperasi. Baru ari ahad tu balik dari kursus koperasi. X abes penat lagi. Dah kitorang g lagi buat kerja koperasi. Semangat btul cikgu2 lenggong tu nak g buat benchmark kat koperasi mrsm pengkalan hulu. SKM yg advise kitorang g sana sbb tgk hasil keuntungan yg banyak. So ape lagi... Memandangkan ari ni budak2 lenggong tgh exam. Bole la kami keluar maktab g maktab sana. Yg bestnye xyah jaga exam. Yg xbest nye panas punggung satu jam lebih dok dalam van maktab.

Sampai sana teruja sket. Maklumla maktab baru. Dah launch 5s pulak tu. Lagi la nampak tersusun. Ade banyak jugak la info yg we all dapat dan mungkin akan apply kat lenggong. Diorang bagi makan tengahari. Sangat sedap nasik berlauk tu. Saya makan dengan bersungguh. Dalam kul 1.30 kitorang gerak balik. Singgah masjid sana utk solat zohor. Dalam kul 3.30 sampai maktab. Dok dalam vab xde keje lain. Tido jek la.... Turun van terus betulkan tudung yg dah herot sana sini. Malu beb... Ntah2 i tido pon ternganga tadi. Huhu bawak kete balik umah pon mcn terhuyung hayang.

Published with Blogger-droid v2.0.6

penat berkursus x abes lagi

Salam geng. Ari tu nye citer pasal pangkor mcm tergantung jek ek. Okey la i ringkas kan. Hubby saje jek buat kursus utk cikgu2 perak kat pangkor tuh. Sbb yg utama bajet angkasa ade lagi. Sbb kedua bini die kene jadik bendahari koperasi. So hubby pon buat la kursus. 3 ari 2 mlm. Yg best nye we all dilayan dgn bagusnye oleh org2 hotel. Dr segi transport... Dapat kete hotel. Best2 bole jalan sana sini. Pastu makan kat meja vip. Xmalu ek.... Dah la jadik peserta kursus. Sebok jek nak makan ngan laki sendiri. Pastu dapat bilik hotel yg beso sbb hubby adalah penceramah. Pastu dalam ceramah hubby xde tanye soalan pon kat bini die. Cikgu2 lain yg jadik mangsa. Lagi best bile hubby bawak g pekan, i pon pilih la ikan bilis, udang garagau, makanan2 laut yg lain. Bile time nak bayo.... Terus org kedai tu cakap sumenye free. Sbb we all pakai kete hotel. Org hotel tu dah pesan soh org kedai tu jgn amek duit kitorang. Wahhhhh kalo i tahu i amek banyak2. Time tu mak la yg paling untung sbb mak siap amek utk kawan2 kat kuale lagi. Alih2 sume tuh free. Rupenye diorang ni mmg entertain giler org angkasa sbb selalu buat program kat hotel diorang. So sbg balasan.... Diorang belanja la sume hasil makanan laut tu.

time kasih banyak2 kat mak yg penat jaga kerenah qistina time mummy tgh dgr ceramah daddy

x tahan tgk muke penat hubby. Hohoho datang pangkor bag sume ringan. Time balik berat. Hehehe mana x berat.... Barang kursus.... Baju basah qistina.... Makanan yg dpt free tuh..... Lupe plak nak citer. I ada beli fridge magnet tau. Tu jek la yg i beli kat sana. Yg lain sume free.